sâmbătă, 12 octombrie 2013

Comemorarea Holocaustului

       Ca în fiecare an, pe data de 9 octombrie în cadrul școlii noastre, la clasele a VIII-a  a avut loc activitatea privind comemorarea Holocaustului, sub coordonarea prof. Elena State.
        În acest an elevii au beneficiat de prezentarea unui material foto al lagărului de exterminare de la Auschwitz, apoi au realizat o serie de materiale inspirate de sursele video pe care le-au avut la dispoziție.
         Această activitate se înscrie în cadrul proiectului educational ”Momente ale istoriei românilor” ce se va derula pe tot parcursul anului școlar 2013-2014.



Amintiri din vacanța de vară - 2013




              

Vara... Asta înseamnă pentru mulți distracție, prieteni, familie, mare, munte, căldura... Când vine, apoi, vacanța cea mare, toate cele enumerate erup ca un vulcan și sunt de nestăpânit. De aceea, doamnele profesoare State Elena si Cosma Laura au strans 14 copii din proaspăta clasa a VI-a A și au organizat din timp o tabară de vară.

Locația, atent selecționată, a fost în comuna Albac, județul Alba. Acolo, printre munți, păduri si ape limpezi, unde aerul de munte îți oferă senzația de renaștere, am petrecut 6 zile de poveste! Mâncarea a fost tradițional ardelenească  și din belșug.

Așadar iată, după o bună planificare, duminică, 23 iunie, la primele ore ale dimineții,  toți eram în autocar și gata de plecare, emoționați și nerăbdători.

Peisajele mirifice ne-au încântat privirile! După câteva ore bune de mers, am ajuns la Sibiu, un oraș istoric. Aici am admirat clădirile vechi din Piața Mare, am trecut pe Podul Minciunilor (numele, după cum spun unii ar fi de la faptul ca soldații se duceau la război si le spuneau familiilor că se vor întoarce teferi, dar niciodată nu se întampla acest lucru), am trecut pe lângă Turnul Sfatului, apoi am vizitat Catedrala romano-catolică.

Am pornit din nou la drum și în scurt timp am ajuns la Castelul Corvinilor din Hunedoara, o altă clădire plină de istorie și tradiție.

Seara am ajuns la pensiune, unde am fost primiți cu bucurie si căldura.

Restul săptămânii am vizitat Peștera Urșilor, Salina de la Turda, Roșia Montană, unde am avut ocazia să intram într-o mină auriferă adevarată, Castelul Huniazilor, Cetatea de la Alba-Iulia și mănăstiri.

La sfarșitul zilelor încărcate, aveam parte de discotecă, unde ne străduiam ca dansul să fie cât mai atractiv și ritmat.

A fost prima noastra tabară și am promis că la anul vom merge din nou, doar dacă ne vom păstra rezultatele excelente de până acum.

 
                
 


 
Material prezentat de Dinu Iulia Mihaela Ina,
clasa a VI-a  A





duminică, 6 octombrie 2013

ZIUA EDUCAȚIEI - 5 OCTOMBRIE 2013


Argument:

 Una dintre necesitățile societății românești contemporane este nevoia de educație în toate domeniile. Pentru a evidenția intresul față de acest domeniu trebuie stimulată curiozitatea elevilor, dar și interesul profesorulor  de a-și populariza activitățile realizate în mod clar în interesul celor mici.

 Scopul

 Sensibilizarea populației școlare prin prezentarea unor proiecte realizate de elevii școlii noastre, ce au obținut premii la diferite concursuri municipale sau naționale.


Activitatea din 4 octombrie 2013 a avut loc în holul mare, sub coordonarea d-nei prof. Reiter Mihaela. Au fost prezentate mai multe proiecte, apoi grupul vocal Evergreen și domnișoara Nicolae Mălina din clasa a VI-a D ne-au încântat cu o frumoasă selecție de melodii.










Bun venit în anul școlar 2013-2014


Școala Gimnazială nr. 27 așteaptă elevii punându-le la dispoziție un local reparat, săli de clasă proaspăt igenizate, toalete complet îmbunătă țite și modernizate, laboratoare și sală de sport primitoare și curate. Toate acestea au fost posibile datorită eforturilor și implicării Primăriei sectorului 2 și personal domnului primar Niculai Onțanu. Mulțumim pentru condițiile create și promitem să nu dezamăgim nici noi prin prestația noastră în calitate de cadre didactice și de  elevi.

                Școala noastră a păstrat performanța de anul trecut și anul acesta. Este vorba despre aproape jumătate din elevii noștri care au avut medii de admitere la liceu de peste 9. În anul școlar 2012-2013 am făcut față și am obținut calificativul maxim la Inspecția Generală desfășurată în semestrul I.  Ne mândrim cu rezultatul obținut, dar totodată ne simțim obligați să ne menținem standardul de calitate. Având în vedere acestea, consider deci, că există premisele unui an școlar reușit și pentru 2013-2014.

                Mulțumim părinților de clasa pregătitoare care, în număr mare, ne-au acordat încredere și au înscris copiii la școala noastră. Doamnele învățătoare îi așteaptă cu drag pe copii și le promit ca vor învășa lucruri minunate împreună. Peste ani îi vom vedea și pe boboceii de azi elevi la cele mai bune licee din oraș, așa cum au ajuns și absolvenții din acest an.

                Ne punem speranțele în elevii clasei a VIII-a că vor continua tradiția școlii și ne vor face mândri de rezultatele obținute la Evaluarea Națională. Vom face toate eforturile pentru a-i pregăti temeinic  pentru acest examen.

                Tuturor elevilor școlii noastre le dorim un an școlar cu rezultate foarte bune la învățătură, cu multe activități extrașcolare instructive și plăcute și multe bucurii.

                Părinților le dorim multă sănătate, răbdare și bucuria de a vedea rezultatele excelente obținute de copiii dumnealor ca o încununare a eforturilor acestora de a învășa cât mai bine.

                Reprezentanților corpului profesoral le urez multă putere de muncă și sănătate pentru a-și putea desfășura activitatea la cel mai înalt nivel de calitate.

                Vă doresc tuturor un an școlar bun!

DIRECTOR,

                Prof. Vătui Alina Simona